Mainos
Mainos

Tulvatilanne Vietnamissa pahenee

Lähes 400 ihmistä on kuollut Vietnamin keskiosaa koettelevissa tulvissa. Pelastustyöntekijöiden mukaan tulva-alueella asuvia miljoonia ihmisiä uhkaavat sairaudet ja ruokapula. Pelastustyöntekijät ovat käyttäneet tänään hyväkseen jonkin verran selkeämpää säätä ja yrittivät toimittaa ruokaa ja puhdasta vettä mahdollisimman monelle tulvan uhrille pahimmilla alueilla kuten Huen kaupungissa.

Säätieteilijöiden mukaan Vietnamin keskiosan rannikkoalueille matkalla ollut sadealue heikentyi jonkin verran yön aikana, mutta silti alueille saattaa olla luvassa uusia sateita parin lähipäivän sisällä. Virallisen Vietnam News -päivälehden mukaan lähes koko seitsemän miljoonan asukkaan tulva-aluetta uhkaavat ruokapula, sairaudet ja puhtaan veden puute.

Pitkään jatkuneiden rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat pahimmat Vietnamin keskiosassa sataan vuoteen. Pääministeri Phan Van Khai määrännyt kaiken saatavilla olevan armeijan henkilökunnan ja viranomaiset ottamaan osaa pelastus- ja avustustöihin. Pelastusoperaatio on yksi suurimpia Vietnamin historiassa.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme