Mainos
Mainos

Tulvavedet valtasivat Bangladeshin pääkaupungin

Noin 100 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa.

Tulvat pahenevat yhä Bangladeshissa. Nyt tulvavesi peittää myös laajoja alueita Bangladeshin pääkaupungista Dhakasta. Noin 100 000 pääkaupungin 10 miljoonasta asukkaasta on joutunut jättämään kotinsa. Tänään tuhannet dhakalaiset matkustivat veneellä töihin, sillä linja-auto- ja taksiliikenne oli poikki. Useat ostoskeskukset, kaupat ja muut yritykset olivat kiinni.

Viranomaiset arvelevat, että tulvat pahenevat seuraavan parin päivän aikana, kun Bangladeshin pohjoisosan tulvavedet virtaavat maan keski- ja etelä-osien läpi Bengalinlahteen. Terveysviranomaiset pelkäävät kolera- ja lavantautiepidemioiden puhkeamista, kun likainen tulvavesi valuu koteihin ja työpaikoille. Kolmen viikon aikana ainakin 285 ihmistä on kuollut tulvissa ja viisi miljoonaa ihmistä on joutunut jäänyt kodittomaksi tai tulvavesien saartamaksi. Kolmasosa Bangladeshin pinta-alasta on tulvaveden alla.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme