Mainos
Mainos

Trumpin voittokulku jatkuu vahvana – nyt Havaijilla

Yhdysvalloissa miljardööri Donald Trumpin menestys republikaanien esivaaleissa jatkuu. Hän voitti tuoreimmissa äänestyksissä kilpakumppaninsa Mississippissä, Michiganissa ja Havaijilla.

Tuoreimpia voittoja on kuvailtu helpoiksi ja odotetuiksi. Ainoa tappio tuli Idahossa, jossa voittajaksi nousi Ted Cruz.  Marco Rubion tulos jäi surkeaksi. Hän ei ole saamassa yhtään delegaattia Michiganista eikä Mississippistä. 

Demokraattien riveissä Hillary Clinton kärsi Michiganissa yllätystappion Bernie Sandersille. Kun melkein kaikki äänet oli laskettu, Sanders oli saanut niistä 49,9 prosenttia.  

– Tämä on ollut fantastinen yö, Sanders hehkutti.  

Sen sijaan Mississipissä voiton korjasi odotetusti Clinton. Taustalla on Clintonin suosio erityisesti afroamerikkalaisten äänestäjien keskuudessa.

Clinton oli USA Todayn mukaan kerännyt keskiviikkoon mennessä 1 221 valitsijamiestä Sandersin 571:ttä vastaan. Trumpilla valitsijamiehiä on lähes 446 ja Cruzilla 347.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme