Mainos
Mainos

Tunisia on aloittanut hallitusneuvottelut eilisen vallavahdon jälkeen

Tunisiassa neuvotellaan koalitiohallituksen muodostamisesta eilisen vallanvaihdon jälkeen. Väliaikainen presidentti Mohammed Ghannouchi on aloittanut hallitusneuvottelut oppositiopuolueiden kanssa.

Pääministeri Mohammed Ghannouchi nousi maan väliaikaiseksi johtajaksi eilen presidentti Zine El Abidine Ben Alin paettua maasta. Ben Ali matkusti yöllä perheineen Saudi-Arabiaan.

Ben Alin 23 vuotta jatkunut valtakausi päättyi väkivaltaisiksi kääntyneisiin mielenosoituksiin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat pakottaneet arabimaan johtajan syrjään. Maassa on määrä järjestää parlamenttivaalit puolen vuoden sisällä.

Uusista mielenosoituksista ei ole toistaiseksi merkkiä. Maan pääkaupungissa Tunisissa sotilaat partioivat keskustassa, kaupat ovat kiinni ja kadut rauhallisia.

Maailmalla poliitikot ovat vaatineet nyt Tunisiaan vapaita ja rehellisiä vaaleja. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on ehtinyt kiitellä tunisialaisten mielenosoittajien rohkeutta. EU:n ulkoministeri Catherine Ashton toivoo, että demokratia saavutetaan rauhallista tietä.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme