Mainos
Mainos

Tunisian iskulla samanlaisia piirteitä maaliskuun iskun kanssa

Tunisiassa ainakin 28 ihmistä on saanut surmansa terrori-iskussa Soussen rantalomakohteeseen. Ainakin yksi rynnäkkökiväärillä aseistautunut hyökkääjä saapui rannalle lähellä Imperial Marhaba ja Soviva -hotelleja ja alkoi tulittaa ympäriinsä. Kuolleiden joukossa on ulkomaalaisia, Tunisian terveysministeriön mukaan ainakin brittejä, belgialaisia ja saksalaisia.

Tiedot hyökkääjien määrästä vaihtelevat rajusti tunisialaismediassa. Joidenkin tietojen mukaan ampujia jahdataan edelleen ja hotelleista on kuultu laukauksia.

Ulkoministeriön mukaan 16 suomalaista on kertonut etukäteen ministeriölle olevansa nyt Tunisian Soussessa. Yhtä lukuun ottamatta kaikki heistä on tavoitettu.

Todellisuudessa suomalaisten määrä kohteessa voi olla vähän suurempi. Kaikkiaan Suomen lähetystö arvioi Tunisiassa olevan 130 suomalaista.

Alue on pohjoismaalaisten suosiossa: Soussessa on parhaillaan toista sataa norjalaista ja runsaasti ruotsalaisia.

Pitkään rauhallista 

Edellinen terrori-isku tapahtui Tunisiassa vasta maaliskuussa. Pääkaupunki Tunisissa sijaitsevaan Bardon museoon kohdistetussa iskussa kuoli 23 ihmistä. Kuolleista 20 oli turisteja. Tätä ennen edellinen isku oli 2000-luvun alussa.

Suomen Tunisin suurlähetystön konsulin Marjaana Martiskaisen saamien tietojen mukaan maaliskuun ja nyt tapahtuneen iskun toimintatapa oli samanlainen.

– Bardossa oli pukeuduttu sotilasasuihin ja päästiin siksi hyvin lähelle turisteja. Nyt hyökkääjät olivat ilmeisesti pukeutuneet poliisiasuihin.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme