Mainos
Mainos

Tunisian mellakat levisivät pääkaupunkiin

Tunisiaa viime päivinä ravistelleet väkivaltaiset mellakat ovat levinneet maan pääkaupunkiin Tunisiin.

Silminnäkijöiden mukaan asukkaat ovat ottaneet yhteen poliisin kanssa Tunisin esikaupunkialueella. Sadat nuoret ovat ryöstelleet kauppoja ja sytyttäneet rakennuksia tuleen.

Tunisian mellakoissa on virallisten lukujen mukaan kuollut 23 ihmistä, suurin osa viime päivinä. Ihmisoikeusjärjestöt ja ammattiliitot ovat kertoneet jopa 50 kuolleesta.

Protestien pääsyynä on korkea nuorisotyöttömyys. Virallisten lukujen mukaan Tunisian työttömyysaste on 14 prosenttia, mutta vastavalmistuneiden kohdalla luku on arviolta kaksinkertainen.

Maassa on tuhansia ihmisiä, jotka ovat päättäneet korkeakouluopintonsa mutta eivät löydä töitä. Ongelma on pahin maan sisäosissa, joka on vaurasta rannikkoa köyhempää seutua.

Hallitus on yrittänyt hillitä yhteenottoja ja määrännyt armeijan kaduille mellakoiden keskiössä olleisiin kaupunkeihin. Lisäksi koulut ja yliopistot on suljettu toistaiseksi.

Uutisen kommentointimahdollisuus on poistettu epäasiallisten viestien takia

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme