Mainos
Mainos

Tunisian räjähdyksessä eurooppalaisia uhreja

Tunisiassa synagogan lähellä tapahtuneessa räjähdyksessä on kuollut tänään ainakin kahdeksan ihmistä, joukossa myös eurooppalaisia turisteja, kertoi qatarilainen al-Jazeera-televisiokanava.

Israelin radion mukaan kuolleiden joukossa oli neljä saksalaista ja yksi ranskalainen. Tieto perustui paikallisen juutalaisyhteisön johtajan lausuntoon. Saksan ulkoministeriö ilmoitti illansuussa, että räjähdyksessä loukkaantui lisäksi yli 20 saksalaista.

Voimakas räjähdys vavisutti kuuluisaa Ghriban synagogaa Djerban saarella. Viranomaisten mukaan kyseessä ei ollut terrori-isku vaan onnettomuus, jonka aiheutti kaasua kuljettaneen kuorma-auton räjähtäminen.

Israelin ulkoministeriön mukaan räjähdys oli terroristihyökkäys. Myös Qatarilaisen Al-Jazeera-television mukaan kyseessä olisi kuitenkin ollut autopommi.

Djerban saarella asuu noin kolmasosa Tunisian kaikkiaan 3 000 juutalaisesta. Se on vanhimpia juutalaissiirtokuntia maailmassa.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme