Mainos
Mainos

Tunisiassa kolme kiinni epäiltynä linkistä Berliinin iskuun – Saksan sisäministeri kiisti syytökset

Tunisiassa on otettu kiinni kolme ihmistä, joiden epäillään liittyvän Berliinin maanantaiseen rekkaiskuun, kertoo Tunisian sisäministeriö.

Yksi heistä on rekkaiskusta epäillyn Anis Amrin sisarenpoika. Kiinni otetut ovat 18–27-vuotiaita.

Ministeriön mukaan epäillyt ovat terroristisolun jäseniä ja liittyvät Anis Amriin. Amri ammuttiin eilen Milanossa. Kiinniotot tehtiin eilen.

Sisäministeriön mukaan Amri on lähettänyt rahaa sisarenpojalleen ja kannustanut tätä vannomaan uskollisuutta äärijärjestö Isisille. Sisarenpoika kertoi tutkijoille, että Amri oli lähettänyt hänelle rahaa postissa, jotta hän pääsisi Amrin luo Saksaan.
Sisarenpojan mukaan Amri johti Saksassa Abu al-Walaan prikaati -nimistä jihadistiryhmää. Saksalaisviranomaiset selvittävät parhaillaan, saiko Amri ulkopuolista apua terrori-iskuunsa.

Amrin epäillään kaapanneen rekan ja ajaneen joulutorille maanantaina Berliinissä. Isisin nimiinsä ottamassa iskussa kuoli 12 ihmistä ja loukkaantui kymmeniä, heidän joukossaan yksi suomalainen.

Poliisi pysäytti Amrin Milanossa Italiassa perjantaina rutiinitarkastuksessa. Amri ampui poliiseja kohti, jolloin poliisi ampui hänet kuoliaaksi.

Saksan viranomaisia on arvosteltu muun muassa siitä, että he päästivät Amrin livahtamaan maasta iskun jälkeen ja että Amri ei ollut tiukemmassa tarkkailussa, vaikka oli tunnettu rikollinen, jolla oli yhteyksiä islamistipiireihin.

Sisäministeri Thomas de Maiziere kiisti syytökset tiedustelun epäonnistumisesta.

– On mahdotonta valvoa kellon ympäri jokaista ihmistä, jota epäillään uhan aiheuttamisesta, de Maiziere kommentoi Bild am Sonntag -lehdelle.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme