Mainos
Mainos

Tunnelma kireä Etelä-Aasian maiden huippukokouksessa

Intian ja Pakistanin kireät suhteet löivät tänään leimansa Etelä-Aasian maiden huippukokoukseen Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa.

Tänään alkaneessa kaksipäiväisessä kokouksessa kahdeksan osanottajamaan oli määrä allekirjoittaa muun muassa sopimus terrorismin vastaisesta taistelusta.

Intian ja Pakistanin pääministerit Manmohan Singh ja Yousaf Raza Gilani keskustelivat Colombossa, ja Intian edustajien mukaan Pakistanin pääministeri lupasi tutkimuksen Intian suurlähetystössä Kabulissa heinäkuussa tapahtuneesta pommi-iskusta.

Intiassa on epäilty iskun tekijöillä olleen kytköksiä Pakistaniin. Iskussa kuoli 60 ihmistä, heistä kaksi intialaisia diplomaatteja.

Intian edustajat sanoivat Colombon kokouksen aattona, että Intian ja Pakistanin välit ovat nyt huonommat kuin kertaakaan neljään vuoteen. Välejä ovat kiristäneet Kabulin lähetystöiskun lisäksi kahakat maiden rajalla Kashmirissa sekä pommi-iskut useissa intialaisissa kaupungeissa.

Ydinasevaltiot Intia ja Pakistan ovat merkittävimmät jäsenet Etelä-Aasian maiden yhteistyöjärjestössä (SAARC), johon kuuluvat myös Nepal, Sri Lanka, Bhutan, Malediivit, Bangladesh ja Afganistan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme