Mainos
Mainos

Ukrainan neuvotteluista jäi vähän käteen – tunnelma odottava

Ukrainassa yöhön asti jatkuneet neuvottelut oppositiojohtajien ja presidentti Viktor Janukovitshin välillä näyttävät jääneen tuloksettomiksi.

Neuvotteluissa mukana olleen ex-nyrkkeilijä Vitali Klitshkon mukaan Janukovitsh ei olisi taipunut mihinkään myönnytyksiin tapaamisessa. Klitshko ei nähnyt järkeä enää jatkaa neuvotteluita.

Itsenäisyysaukiolla mielenosoittajille yöllä puhunut Klitshko toivoi, että verenvuodatukselta vältytään. Hän kertoi kuitenkin pelkäävänsä, että väkivaltaisuudet jatkuvat ja että niissä tulee lisää kuolleita. Toissa päivänä yhteenotoissa kuoli ainakin kolme mielenosoittajaa.

Tunnelma Kiovan kaduilla on pysynyt jännittyneenä, mutta toistaiseksi jännitys ei ole kärjistynyt uusiksi yhteenotoiksi. Paikalla olevan STT:n toimittajan Maria Annalan mukaan mielenosoittajat ovat kuitenkin varautuneet pahimpaan.

- Ihmisillä on valtavat kassilliset polttopulloja sen varalle, jos miliisit hyökkäävät. He aikovat kyllä puolustaa omia asemiaan, Annala kertoi alkuyöstä.

Opposition puolelta neuvotteluissa olivat mukana myös äärinationalistinen Oleg Tjagnybok ja Isänmaa-puoluetta edustava Arseni Jatsenjuk. Neuvottelijoiden kommentit tapaamisen sisällöstä ovat olleet osittain ristiriitaisia. Myöskään neuvotteluiden jatkosta ei ole mitään tietoa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme