Mainos
Mainos

Tunnistatko näitä kuvia? Europol pyrkii selvittämään lasten seksuaalista hyväksikäyttöä yksityiskohtien avulla

Euroopan yhteinen lainvalvontavirasto Europol on julkaissut uusia kuvia yksityiskohdista, joiden avulla se pyrkii selvittämään lasten seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia.

Europol on julkistanut sivuillaan 15 uutta kuvaa, joissa näkyy muun muassa maisema, saappaat ja pistorasia. Kuvat ovat poliisin käsiinsä saamia lapsipornokuvia, joista on häivytetty itse kohde, mutta jätetty yksityiskohdat. Poliisi toivoo pääsevänsä tekijöiden jäljille kuvien avulla. Poliisi toivoo myös voivansa tunnistaa uhreja vihjeiden avulla.

Europolin sivulle on ladattu parikymmentä kuvaa, joita on tarkoitus vaihtaa ajoittain.

Europol kertoi aiemmin tänä vuonna, että yksittäinen esine kuvan taustalla on useissa tapauksissa ollut ratkaiseva johtolanka hyväksikäyttörikoksen selvittämisessä.

Henkilö, joka tunnistaa kuvassa olevan esineen, voi nettisivun kautta kertoa tietonsa nimettömänä Europolille. Tutkintaa jatkavat sen maan poliisiviranomaiset, josta tunnistusten perusteella on kyse. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme