Mainos
Mainos

Tunteet käyvät kuumina Yhdysvalloissa: Samaan aikaan Trump haukkuu Twitterissä

Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin aikeet karkottaa maasta jopa kolme miljoonaa laitonta siirtolaista herättää keskustelua.

Uutiskanava CBS:n haastattelussa Trump sanoo, että  karkotettaviksi joutuisi esimerkiksi ihmisiä, joilla on rikosrekisteri tai jotka kuuluvat jengeihin.

Trump myös vakuuttaa pitävänsä lupauksensa muurin rakentamisesta Meksikon rajalle.

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen toteaa, että Trump yrittää pitää sanansa, vaikkakin hieman lievempänä versiona. 

-Kampanjan aikanahan Trump sanoi, etä Meksikon rajan muuri tulee olemaan suurin ja mahtavin mitä ihminen on nähnyt, nyt hän kuitenkin myöntää, että osittain aitakin kelpaa. Kampanjansa aikana Trump sanoi karkottavansa kaikki maassa laittomasti olevat. Nyt hän on lieventänyt koskemaan tätä muutamaa miljoonaa ihmistä,  joita hän kutsuu rikollisiksi. Mutta miten hän nämä operaatiot käytännössä hoitaisi tai rahoittaisi niin siitä ei ole mitään tietoa, toteaa Karppinen.

Tunteet ovat vaalien tiimoilta käyneet kuumina ja mielenosoitukset ovat jatkuneet eri puolilla Yhdysvaltoja koko viikonlopun. Karppisen arvion mukaan tilanteeseen ei ole tulossa muutosta ainakaan lähipäivinä.

Trump ei ole Karppisen mukaan yrittänyt rauhoitella yhdysvaltalaisia. Twitterille aikaa on kuitenkin löytynyt:

-Tämä päivä on Trumpilla kulunut pääasiassa median ja New York Timesin haukkumiseen Twitterissä. Paljon on epäselvää ja tunnereaktioita tulee varmasti riittämään myös jatkossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme