Mainos
Mainos

Tunteet kuohuivat Suuttumuksen päivänä Venäjällä - katso kuvat

Tuhannet ihmiset ovat tänään osoittaneet mieltään eri puolilla Venäjää talouskriisin ja ihmisoikeusrikkomusten vuoksi.

Suuttumuksen päiväksi nimetty mielenilmaus pidettiin viidessäkymmenessä kaupungissa ja se kohdistui erityisesti Venäjän valtapuolueeseen Yhtenäiseen Venäjään.

Venäjän vasemmistorintaman järjestämä Suuttumuksen päivä ei saanut marssilupaa Moskovassa - eikä juuri muuallakaan. Moskovassa miliisi varoitti jo etukäteen käyttävänsä voimaa estääkseen luvattoman mielenosoituksen. Tuloksena oli miliisin ja mielenosoittajien käsikähmä.

Venäjän mielenosoituksia on alettu rajoittaa aikaisempaa tiukemmin sen jälkeen, kun Kaliningradiin kerääntyi tammikuussa liki kymmenentuhatta ihmistä vaatimaan pääministeri Putinin eroa.

Uutta vastatuulta Venäjän johdolle on tuonut talouskriisi. Talouskasvu on tyrehtynyt ensimmäistä kertaa kymmenen vuoteen ja työttömyys noussut yli yhdeksään prosenttiin. Tämä on suututtanut tavallista kansaa vielä enemmän kuin demokratiakysymykset ja korruptio.

Katso Mirja Sipisen juttu (Kymmenen uutiset 21.3.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme