Mainos
Mainos

Tuntematon WTF-avaruuskappale syöksyy huomenna ilmakehään

Avaruusromuksi arveltu kappale syöksyy maapallon ilmakehään huomenna aamulla Suomen aikaa.

Tuntematonta alkuperää oleva kappale on saanut nimen WT1190F ja sitä kutsutaan leikkisästi lyhyemmin WTF:ksi. Mikä kappale on ja mistä se on peräisin, sitä eivät tutkijatkaan tiedä. Todennäköisesti kyseessä on avaruusromun palanen, mutta varmaa se ei ole.

Euroopan avaruusjärjestö ESA:n mukaan WT1190F on suurella todennäköisyydellä ihmisen tekemä. Noin kaksi metriä halkaisijaltaan olevan kappaleen massasta ja koostumuksesta on saatu lisäksi pääteltyä, että se saattaa olla ontto. Tämä sopisi teoriaan siitä, että WT1190F olisi peräisin jonkin tyhjäksi käytetyn raketin palanen.

Tutkijat havaitsivat WT1190F:n jo vuonna 2013. Sen kiertorata on saatu laskettua tarkkaan useiden havaintojen ansiosta, ja kappaleen putoamispaikka ja -aika ovatkin melko hyvin selvillä. Sen arvioidaan syöksyvän maan ilmakehään huomenna aamulla kello 8.20 Suomen aikaa.

Paikaksi on laskettu merialue noin 60 kilometriä Sri Lankasta etelään. Alueelle on julistettu kalastuskielto, sillä osia WT1190F:stä saattaa selvitä ilmakehässä palamisesta, kertoo srilankalainen ColomboPage.com.

ESA:n mukaan putoamisesta ei aiheudu vaaraa, mutta alueelle on odotettavissa usean sekunnin mittainen valoshow iltapäivällä paikallista aikaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme