Mainos
Mainos

Tuomari hylkäsi turva-aitaa koskevat valitukset: Trump saa jatkaa muurin rakentamista Meksikon rajalla

Yhdysvaltalainen tuomari on hylännyt kanteen Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle rakennettavasta muurista. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. 

Tuomari Gonzalo Curielian mukaan valituksille ei ole perusteita. Näin tuomari siirtyi kannatamaan presidentti Donald Trumpin hallinnon pyrkimyksiä rakentaa maiden rajalle laittomia rajanylityksiä estävä turva-aita. Tuomari kuitenkin painotti, että ei ota päätöksessään kantaa siihen, pitääkö rajamuuri rakentaa.

Kalifornian osavaltio ja useat ympäristöjärjestöt olivat kyseenalaistaneet muuria varten tehdyt poikkeukset ympäristösäädöksiin.

Arvostelijoiden mukaan kongressilla ei ollut valtuuksia päättää niistä, sillä poikkeukset olivat perustuslain vastaisia.

Viimeisimmässä budjettiesityksessään kongressille Trump pyysi 23 miljardia dollaria rajaturvallisuuteen, pääsosin juuri Meksikon muurin rakentamiseen. 

Yhdysvaltain oikeusministeriön tiedottaja Devin O'Malley totesi tuomarin päätöksen jälkeen olevan ilahduttavaa, että hallitus voi jatkaa seinän rakentamista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot