Mainos
Mainos

Tuomio muuttui naisystävän murhaksi – Pistorius pääsee vapaaksi takuita vastaan

Paralympiatähti Oscar Pistorius pääsee vapaaksi takuita vastaan odottamaan oikeuden langettavan hänelle rangaistuksen viime viikon murhatuomiosta.

Pistorius ilmoitti oikeudessa Pretoriassa aikovansa valittaa murhatuomiosta Etelä-Afrikan korkeimpaan oikeuteen.

Naisystävänsä vuonna 2013 surmanneen Pistoriuksen tuomio muuttui viime viikolla oikeuskäsittelyssä törkeästä kuolemantuottamuksesta murhaksi. Syyttäjä oli valittanut Pistoriuksen tuomiosta.

Pistorius on elektronisessa valvonnassa kotiarestinsa ajan, mutta hän saa poistua kello seitsemän ja kahdentoista välillä kodistaan ja liikkua 20 kilometrin säteellä. Pistorius joutuu luovuttamaan passinsa viranomaisille.

Etelä-Afrikan lain mukaan minimirangaistus murhasta on viisitoista vuotta vankeutta. Pistorius ampui naisystävänsä Reeva Steenkampin omassa kodissaan lukitun vessanoven läpi. Pistorius väitti luulleensa Steenkampia asuntoonsa päässeeksi tunkeilijaksi.

Pistoriuksen oikeuteen toimittamista tiedoista ilmeni, että hän on ryhtynyt etäopiskelemaan oikeustiedettä London School of Economicsissa, kertoi BBC.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme