Mainos
Mainos

Tuomioja: Obaman valinta helpotus

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) mukaan Yhdysvaltojen on nostettava ilmastonmuutos ulko- ja turvallisuuspolitiikkansa keskiöön.

– Päällimmäinen tunne on tietynlainen helpotus. Tiedetään missä mennään, missä jatketaan. Mutta kaikki ne haasteet, jotka olivat ennen, ovat yhä olemassa. Niiden kanssa täytyy Obaman jatkaa työtä, Tuomioja sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa Barack Obaman valinnasta.

– Se on ihan selvä, että Euroopassa Obamalla oli sekä suuren yleisön, että johtajien kesken suurempi kannatus. Yhtä paljon on kysymys siitä, että republikaanien oikeistosiirtymä on ollut niin rajua, että se vieraannuttaa Euroopasta.

Tuomiojan mukaan Obama on tullut hyvin toimeen Euroopan kanssa.

– Mutta eihän Eurooppa ole enää niin kiinteästi Yhdysvaltain partneri kuin ennen. Painopiste on siirtynyt enemmän Aasian puolelle.

Tuomioja hämmästeli sitä, että ilmastonmuutos ei näytellyt mitään osaa presidentinvaalikampanjoissa.

– Oli enemmän ehdokkaita, jotka kielsivät koko asian olemassaolon. Tämä on vähän pidemmällä aikavälillä kaikkein tärkein suurin turvallisuusuhka. On tärkeää, että Yhdysvallat nostaa sen ulko- ja turvallisuuspolitiikkansa keskiöön.

(MTV3)

Katso ulkoministeri Erkki Tuomiojan haastattelu: (Huomenta Suomi 7.11.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme