Mainos
Mainos

Tuomioja: Olisiko hyökkäys Syyriaan sittenkään tehokas?

Ulkoministeri Erkki Tuomioja kertoo seuraavansa Syyrian tilannetta äärimmäisen huolestuneena. Hän arvioi MTV3:n Huomenta Suomessa, että mahdollisen hyökkäyksen riskit ovat erittäin suuret.

– Hyökkäykseen pitää suhtautua erittäin varovaisesti, sillä saattaa olla, ettei hyökkäys tuota toivottua tulosta, Tuomioja varoittaa.

Tuomioja ei usko, että Yhdysvaltain mahdollinen hyökkäys tuottaisi mitään sotilaallista ratkaisua Syyrian tilanteeseen tai että se olisi siihen tarkoitettukaan.

– Silloin puhutaan ihan toisenlaisista toimenpiteistä. Mahdollisen iskun tehokkuutta kannattaa kyllä ihan vakavasti harkita.

Tuomiojan mielestä sota ja ihmisten jatkuva tappaminen olisi saatava loppumaan, eikä poliittisella ratkaisulla ole vaihtoehtoa.

– Sitä poliittista ratkaisua pitää kannattaa ja tukea. Toimintaa, joka tätä poliittista ratkaisua estäisi, pitää myöskin hyvin vakavasti harkita, että onko siihen ryhdyttävä, Tuomioja pyörittelee.

Mailla pitää olla yhteinen näkemys

Tuomioja puolustaa maiden yhteistä näkemystä Syyrian kriisin ratkaisussa.

– Kun ei ole yhteistä näkemystä hyökkäyksestä tai edes pyrkimystä sen hakemiseen, ollaan hyvin vaarallisessa tilanteessa.

Kemiallisten aseiden käyttäjät pitää Tuomiojan mukaan saada vastuuseen teoistaan.

– Varmuutta siitä, kuka kemiallisia aseita on käyttänyt, ei ole. Tässä täytyy kyllä olla hyvin tarkkana, koska meillä on ennekin ollut esimerkkejä siitä, että on lähdetty toimimaan ilman luotettavia näyttöjä. Tuemme YK:n tutkimustyötä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme