Mainos
Mainos

Tuomioja: Suomi seurannee Ruotsia Palestiinan tunnustamisessa

Pohjoismaat päätyvät usein samoihin linjauksiin Lähi-idässä, mikä varmasti koskee myös Palestiinan valtion tunnustamista, sanoo Moskovassa vieraileva ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Tuomioja korostaa että Suomi tekee kuitenkin päätöksen itse, vaikka Pohjoismaat ovat asiasta keskustelleet. 

– Katsomme miten kehitys koko Lähi-idän tilanteessa ylipäätään kulkee. Rauhansuunnitelma ei ole varsinaisesti edennyt yhtään mihinkään, hän toteaa MTV:lle Moskovassa. 

Ulkoministeri ei antanut minkäänlaista aikataulua mahdolliselle tunnustamiselle. Sellaista ei ole antanut myöskään Ruotsi, jonka uusi hallitus alkajaisiksi ilmoitti tunnustavansa Palestiinan valtion.

Ruotsin Israelin suurlähettiläs Carl Magnus Nesser kävi tänään Israelin ulkoministeriössä vastaanottamassa Israelin protestin Ruotsin päätöksestä.

Israelin mukaan Ruotsin ilmoitus pahentaa Israelin ja palestiinalaisten suhteita.

"Kahdesta valtiosta puhuttu yli 20 vuotta"

Ruotsin ulkoministeri Margit Wahlström on toista mieltä. 

– Kahden valtion ratkaisusta alettiin puhua jo yli 20 vuotta sitten Oslo-neuvottelujen yhteydessä. On jo korkea aika luoda uutta dynamiikkaa ja tasaveroisemmat olosuhteet jotta päästään eteenpäin. 

Wahlströn sanoo että Ruotsi odotti Israelin ja Yhdysvaltojen protestoivan päätöstä. Hänen mukaansa Ruotsi on kuitenkin saanut runsaasti tukea päätökselleen maailmalla. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme