Mainos
Mainos

Tuomioja Syyriasta: Diplomatian tie ei ole lopussa

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) sanoo MTV3 Seitsemän uutisissa, että Syyriassa tuskin kukaan haluaa, että väkivaltaisuudet jatkuvat.

Tuomiojan mielestä tilanne on silti hankala, mutta diplomatian tie ei ole lopussa, vaikka rauhanneuvottelija Kofi Annan heitti pyyhkeen kehään. Tuomioja painotti, että YK:n turvaneuvoston ja neuvotteluiden tie on ainut keino, johon pitää turvautua.

Tämä vaatii sitä, että neuvoston kaikki jäsenet Venäjää ja Kiinaa myöten saadaan yhteisymmärrykseen, jotta syntyy konkreettisia päätöksiä.Sotilaallinen interventio eli puuttuminen Syyrian tilanteeseen ei Tuomiojan mielestä tuo ratkaisua tilanteeseen. Tämä on ollut EU:n kanta jo pitkään.

Tuomiojan mielestä ongelman ydin Syyriassa on se, että oppositio on hyvin hajallaan. Hänen mukaan kaikki osapuolet, väestöryhmistä ja uskonkunnista riippumatta, pitäisi saada luottamaan yhteiseen päämäärään.

Pelkästään se, että presidentti Bashar al-Assad syrjäytetään, ei ratkaise Syyrian ongelmaa, Tuomioja sanoi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme