Mainos
Mainos

Tuomiopäivän kello tikittää kohti tuhoa

Amerikkalaistutkijat ovat siirtäneet symbolista tuomiopäivän kelloa minuutin lähemmäksi keskiyötä ilmastonmuutoksen ja ydinaseiden leviämisen aiheuttamien uhkien vuoksi. Kello näyttää nyt aikaa 23.55.

Ydintutkijoiden lehti Bulletin of Atomic Scientists loi kellon vuonna 1947 muistuttamaan maailmaa atomiaseiden uhasta ja varoittamaan siitä, miten lähellä maapallo on tuhoa eli keskiyötä. Edellisen kerran kelloa siirrettiin vuonna 2010 - minuutilla taaksepäin - lisääntyneen kansainvälisen yhteistyön ja presidentti Barack Obaman valinnan nostattamien toiveiden ansiosta.

- On selvää, että se muutos, jota odotettiin tapahtuvaksi, ei tapahdu, sanoi lehden johtokunnan varapuheenjohtaja Lawrence Krauss. Sen sijaan ydinaseiden leviämisen uhka, kansainvälisen yhteistyön puute ilmastonmuutoksen suhteen ja tieteen väheksyminen saivat tutkijat siirtämään kelloa huonompaan suuntaan.

Lähimpänä keskiyötä, vain kahta minuuttia vaille, kello oli vuonna 1953 ydinasevarustelun käydessä kuumana.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme