Mainos
Mainos

Tuomituilla äärioikeistolaisilla ei asiaa Saksan armeijaan

Saksan puolustusministeri Volker Rühe on ryhtynyt tosissaan kitkemään äärioikeistolaista ainesta Saksan armeijasta. Puolustusministeri kertoi saksalaiselle Bild-lehdelle, ettei äärioikeistolaisesta toiminnasta tuomituilla nuorilla ole enää asiaa Saksan armeijaan.

Rühen mukaan poliisi ja oikeusviranomaiset ilmoittavat tulevaisuudessa kutsuntojen järjestäjille tuomioista, joita äärioikeistolaisesta toiminnasta syytetyt ovat saaneet.

-Kyse ei ole siitä, että ketään vaadittaisiin tilille poliittisten mielipiteiden takia. Kiellon avulla on tarkoitus estää äärioikeistolaisesta toiminnasta tuomittujen henkilöiden pääsy armeijaan levittämään aatteitaan. Uskon, että kiellon ansiosta saksalaiset voivat tulevaisuudessakin luottaa armeijaan, Rühe sanoi tänään julkaistussa jutussa.

Rühe ilmoitti jo tiistaina, että armeija erottaa kaksi sotilasta, joita epäillään ulkomaalaisten asuttaman rakennuksen sytyttämisestä Dresdenissä viime perjantaina. Sotilaat ovat sanoneet vihaavansa ulkomaalaisia ja sen takia he omien sanojensa mukaan sytyttivät italialaisten asuttaman rakennuksen tuleen.
(STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme