Mainos
Mainos

Tuore raportti listasi: Näihin kohteisiin Pohjois-Korea haluaisi ensimmäisenä iskeä ydinaseella

Eurooppalainen ajatushautomo on listannut tuoreessa raportissaan kohteita, jotka olisivat kärjessä Pohjois-Korean ydiniskussa. 

Pohjois-Korea teki jälleen viime yönä Suomen aikaa ohjuskokeen ja väittää, että se pystyy iskemään uudentyyppisellä ballistisella ohjuksella mihin tahansa Manner-Yhdysvalloissa. Ei ole varmaa, kykeneekö maa tähän todella, sillä se ei välttämättä pysty sijoittamaan ohjukseen ydinlatausta.

Koe on joka tapauksessa merkki siitä, että diktatuuri etenee kohti iskukykyä, joka olisi sietämätön Yhdysvaltojen näkökulmasta.

Eurooppalaisjärjestö European Council on Foreign Relations on listannut viime viikolla julkaistussa raportissaan kohteita, joihin Pohjois-Korea todennäköisimmin yrittäisi iskeä ydinaseella. Raportista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Listan kärkipäässä ovat suuret yhdysvaltalaiskaupungit ja hallintorakennukset kuten pääkaupunki Washingtonissa sijaitseva Valkoinen talo. Myös puolustusministeriön hallintorakennus Pentagon on kärkikohteita. Sokkivaikutuksen kannalta merkittävä kohde olisi New Yorkin Manhattan.

Pohjois-Korea ei kaihda siviilikohteita

Raportissa muistutetaan, että Pohjois-Korealla ei ole varsinaista ydinasedoktriinia, mutta se ei kaihda ajattelussaan massiivisia siviiliuhrimääriä. Pohjois-Korea pitää oikeutettuna sekä kostoiskua että niin sanottua ennalta ehkäisevää iskua, jos se tulkitsee itseään uhattavan.

ECFR:n pohjoiskorealaislähteisiin perustuvan raportin mukaan Yhdysvaltojen sotilastukikohdat Tyynellämerellä, lentotukialukset ja Filippiinien itäpuolella sijaitseva Yhdysvalloille kuuluva Guamin saari ovat korkealla listauksessa.

Naapuri Etelä-Koreassa diktatuuri iskisi todennäköisimmin pääkaupunki Souliin ja presidentin virka-asuntoon, joka tunnetaan ”Sinisenä talona”. Iskukohteina on myös Japanin maaperällä.

Koko 16 kohteen listauksen voit katsoa ECFR:n sivuilta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme