Mainos
Mainos

Tuoreen tragedian tiedot tarkentuvat: Puolet 400 haaksirikkoutuneesta pelastettu Välimerellä

Välimerellä Libyan rannikolla uponneista laivoista on saatu pelastettua 200 ihmistä, sanovat viranomaiset.

Monet ihmisistä ovat kuitenkin jääneet loukkuun laivoihin. Pelastetuista valtaosa on viety vastaanottokeskukseen Libyaan.  

Kahdessa laivassa oli yhteensä arviolta 400-450 maahanpyrkijää. Aiemmin pelättiin, että jopa kaikki ovat saattaneet saada surmansa. Turvallisuusviranomaisten mukaan matkustajat ovat kotoisin muun muassa Saharan eteläpuolisesta Afrikasta, Syyriasta, Pakistanista ja Bangladeshista.  

Italian rannikkovartiosto, joka on vastuussa pelastusoperaatioista Libyan rannikolla yhdessä EU:n kanssa, ei ole vahvistanut alusten uppoamista.  

Silminnäkijä kertoi BBC:lle, että merestä on nostettu ainakin sata kuollutta. Pelastusoperaatio onnettomuuspaikalla jatkuu.  

Tiedot aluksissa olleista ja hukkuneista ovat vaihdelleet. Libyan rannikkovartiosto on sanonut, että heillä on erittäin rajalliset resurssit ihmisten etsimiseen ja pelastamiseen. Heillä on käytössään vain kumi- ja kalastusveneitä sekä hinaajia.  
  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme