Mainos
Mainos

Tupakka-askeista katoaa yritysten logot Australiassa

Australian parlamentti hyväksyi maanantaina lopullisesti lain, joka kieltää savukeaskeista yritysten logot ja tuotemerkit. Laki on maailmassa ensimmäinen laatuaan.

Ensi vuoden joulukuusta lähtien askeihin saa painattaa vain perustiedot tuotteesta. Tupakoinnin terveysvaikutuksista varoittavat tekstit ja kuvat jäävät askien kylkiin. Lisäksi askeista tulee oliivinvihreitä, koska tutkimuksissa tupakoitsijat ovat pitäneet väriä epämiellyttävimpänä

Tupakkajätti Philip Morris ilmoitti oitis haastavansa Australian oikeuteen lain vuoksi.

-Australian hallitus ei ole pystynyt osoittamaan, että laki tulee tehokkaasti vähentämään tupakointia. Lisäksi hallitus ei ole ottanut huomioon vakavia oikeudellisia ongelmia, joita paljaista askeista seuraa, sanoi yhtiön edustaja Anne Edwards.

Tupakkayhtiöt pelkäävät, että lain voimaantulon jälkeen markkinoille tulvii piraattitupakoita, koska samannäköisten askien kopioiminen on helppoa. Lisäksi Hongkongista toimivan Philip Morris Asian mukaan laki rikkoo Hongkongin ja Australian kauppasopimuksia.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme