Mainos
Mainos

Tupakka kallistuu Kreikassa

Talousongelmissa rypevä Kreikka aikoo kiristää tupakan ja alkoholin verotusta. Maan hallitus arvioi, että valtio saa veroja nostamalla noin miljardin euron lisätulot.

Muutosten on määrä tulla voimaan pikavauhtia tammikuussa. Tämän jälkeen yhden Euroopan eniten tupakoivan maan asukkaat maksavat askin hinnasta 70 prosenttia veroa. Käytännössä korotus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi nyt 3,20 euroa maksavan askin hinta nousee 3,61 euroon. Valtiovarainministeriön mukaan myös alkoholijuomien verotusta kiristetään.

Kreikka kertoi suunnitelmistaan EU-virkamiesten kolmipäiväisen vierailun päätteeksi. Kreikan talous on hälyttävässä tilassa. EU haluaa osaltaan varmistaa, että Kreikan hallitus tekee töitä valtavan budjettialijäämän saamiseksi hallintaan ja maan julkisen talouden vakauttamiseksi.

Pääministeri George Papandreou on aiemmin ilmoittanut, että Kreikka aikoo erilaisten veronkiristysten lisäksi muun muassa vähentää julkisen sektorin työpaikkoja ja leikata virkamiesten etuja.

(MTV3 - STT - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme