Mainos
Mainos

Tupakka kylvää kuolemaa kehitysmaissa

Tupakka on noussut yleisimmäksi kuoleman ja sairauksien aiheuttajaksi kehitysmaissa.

Tähän asti yleisin kuolinsyy on ollut aids. Maailmanpankin tutkimuksen mukaan yli 2,5 miljoonaa kehitysmaiden asukasta kuolee vuosittain tupakoinnin aiheuttamiin sairauksiin. Määrä on kutakuinkin sama kuin kehittyneissä maissa.

Kahden seuraavan vuosikymmenen aikana vuosittaisen kuolleiden määrän arvellaan nousevan kehitysmaissa jopa 7 miljoonaan, kun taas kehittyneissä maissa sen odotetaan pysyvän samana tai laskevan.

Maailmanpankin ekonomisti Joyce De Beyer kehottaa kehitysmaita taistelemaan tupakkasairauksia vastaan mm. lisäämällä valistusta, nostamalla tupakkaveroa sekö tiukentamalla tupakkatuotteiden mainontaa. Eri puolilla maailmaa on tuloksia tupakoinnin vastaisen työn onnistumisesta; Brasiliassa, Bangladeshissa, Puolassa, Thaimaassa, Kanadassa ja Etelä-Afrikassa tupakointi on vähentynyt merkittävästi kampanjoinnin jälkeen.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme