Mainos
Mainos

Tupakkaan makeita lisäaineita Britanniassa?

Britannian terveysministeriö on pyytänyt tupakkateollisuutta perustelemaan makeiden lisäaineiden käyttämistä savukkeissa sen jälkeen, kun oli esitetty epäilyjä, että aineita käytetään lasten houkuttelemiseksi.

Ministeriö haluaa selvittää, miksi savukkeissa käytetään emäksisiä aineita tehostamaan nikotiinin virtausta, sekä sen, käytetäänkö esimerkiksi kaakaota nuorten käyttäjien houkuttelemiseen. Ministeriö ilmaisee huolensa myös mentolin käytöstä. Mentoli puuduttaa kurkkua, ja ministeriön mukaan on perusteltua epäillä, että sitä käytetään "sisäänhengityksen helpottamiseksi".

Terveysministeriön edustaja sanoi keskiviikkona, että lisäaineiden avulla on tosin pystytty vähentämään tervan määrää tupakkatuotteissa. Niiden käyttö ei ole kuitenkaan omiaan kannustamaan ihmisiä tupakoinnin lopettamiseen.

-Me yritämme kaikin voimin estää lapsia ryhtymästä tupakoitsijoiksi, terveysministeriön edustaja sanoi. Ministeriöllä ei ole kuitenkaan hänen mukaansa minkäänlaisia todisteita siitä, että lisäaineita käytettäisiin lasten houkuttelemiseksi. Tupakkatuotteiden valmistajien liitto torjui tuoreeltaan syytökset "hysteriana". Liiton edustaja huomautti, että laki sallii 600 lisä- ja makuaineen käytön, ja muistutti, että tuotteet ovat 95-prosenttisesti täysin lisäaineettomia. Hän vakuutti myös, ettei tarkoituksena ole hankkia uusia lapsikäyttäjiä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme