Mainos
Mainos

Tupakkamainonnan kieltäminen lisäisi työpaikkoja

Britanniassa valmistuneen tuoreen tutkimuksen mukaan tupakkamainonnan kieltäminen Formula 1 -autoissa loisi lisää työpaikkoja eikä suinkaan vähentäisi niitä, kuten maan hallitus on väittänyt.

Yorkin yliopistossa tehty tutkimus esittää, että jos brittihallituksen alkuperäinen tavoite vähentää tupakoitsijoiden määrää 40 prosentilla toteutuisi, ex-tupakoitsijat pistäisivät rahansa muuhun vapaa-ajan teollisuuteen, joka puolestaan työllistää enemmän ihmisiä kuin tupakkatehtaat.

Britannian hallitus on syönyt vaalien alla antamansa lupaukset tupakkamainosten lopettamisesta. Se on perustellut päätöstään toteamalla, että kieltäminen maksaisi satoja tuhansia työpaikkoja Britannialle.Formula-kisojen järjestäjät ovat uhanneet mainoskiellon myötä siirtää ajot Aasiaan ja Itä-Eurooppaan.

Tutkimuksen mukaan hallituksen väite on valhetta. Sen mukaan ensinnäkin Formulat löytävät uusia sponsoreita tupakkatehtaiden tilalle ja toisekseen brittiläisten suunnittelijoiden ja insinöörien työllisyys ei riipu siitä, missä kisat pidetään.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme