Mainos
Mainos

Tupakkatehtaiden rintama murtuu entisestään

Maailman suurimman savukkeenvalmistajan Philip Morrisin johtaja lupaa, että yhtiö lopettaa tuotannon, jos hänelle esitetään tieteellisesti pitävä näyttö tupakoinnin yhteydestä syövän syntyyn.

Philip Morrisin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Geoffrey Bible antoi lupauksensa valaehtoisessa lausunnossa, jonka lakimies Ron Motley videokuvasi tänään. Motleyn mukaan Bible myös myönsi, että hänen yhtiönsä yrittää houkutella nuoria tupakoimaan mainonnan avulla.

Motley kuvasi Biblen lausuntoa ennenkuulumattomaksi. Hänen mukaansa yksikään tupakkateollisuuden johtajista ei aiemmin ole sanonut vastaavaa.
-Bible sanoi, että jos Philip Morrisin tutkimusosaston väki sanoisi uskovansa, että tupakointi aiheuttaa keuhkosyöpää, hän sulkisi tehtaan, Motley kertoi.

Motleyn lakitoimisto edustaa Floridan osavaltiossa tupakkateollisuutta vastaan oikeusjuttuja nostaneita. Motleyn mukaan Bible myönsi, että tupakoinnilla saattaa olla osuutensa jopa 100 000 ihmisen kuolemaan vuosittain.
-Minusta on syytä antaa tunnustusta Biblelle pyrkimyksestä omaksua uusi asenne ja yrityskulttuuri ja lopettaa kieltely, Motley sanoi.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme