Mainos
Mainos

Tupakointi Irlannin pubeissa loppuu

Maaliskuun lopun jälkeen suljetuissa julkisissa tiloissa ei enää saa tupakoida.

Tupakoijille koittaa ankeat ajat Irlannissa maaliskuun 29. päivästä lukien, kun laaja tupakointikielto astuu voimaan. Sauhuttelu loppuu pubeissa, baareissa ja ravintoloissa, työpaikoilla, suljetuissa julkisissa tiloissa sekä julkisissa kulkuvälineissä. Kiellon rikkojille on luvassa jopa 3 000 euron sakot.

Terveysministeri Michael Martinin mukaan päätöksen terveysvaikutukset ovat merkittävät, sillä tupakoinnin ja tupakansavun aiheuttamat terveyshaitat ovat kiistämättömiä.

Päätöstä ovat arvostelleet etupäässä ravintoloitsijat ja tupakkateollisuuden edustajat. Sen pelätään tuhoavan Irlannin pubikulttuurin ja olevan mahdoton valvoa.

Irlanti kertoi tupakoinnin kieltoaikeistaan jo viime vuonna. Viivästyksiä kuitenkin aiheuttivat päätöksen toimeenpanovaikeudet muun muassa vankiloissa ja psykiatrisissa sairaaloissa. Niissä kielto ei astukaan vielä voimaan. Ulkopuolelle jäävät myös hotellihuoneet ja yksityissairaalat.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme