Mainos
Mainos

Tupruttelu Thaimaan baareissa loppuu

Thaimaa laajentaa tupakointikieltojaan. Tupakoinnin vastainen järjestö toivoo sauhuttelun loppuvan myös maan uimarannoilla.

Thaimaa on kieltämässä tupakoinnin maan baareissa, ravintoloissa ja toreilla. Thaimaan terveysministeriön mukaan uudella lailla yritetään hillitä tupakointia.

Kielto astuu voimaan 11. helmikuuta. Lakia rikkoville sauhuttelijoille on luvassa 2000 bahtin eli 60 dollarin sakkorangaistus. Yökerhojen ja ravintoloiden omistajille voidaan langettaa jopa 20 000 bahtin sakko.

Thaimaa on jo kieltänyt tupakoinnin julkisissa tiloissa, kuten hallintorakennuksissa, juna-asemilla ja sairaaloissa.

Tupakoinnin vastaisen National Health Foundation -järjestön johtaja Hathai Chitanondh sanoo, että hän yrittää saada maan hallitusta rajoittamaan myös uimarannoilla sauhuttelua.

- Thaimaa on alueen kärkimaita tupakoinnin vastaisessa taistelussa. Tupakoitsijoiden määrä on saatu maassamme putoamaan 9,4 miljoonaan henkilöön, Hathai kertoo. Thaimaassa on kaikkiaan 65 miljoonaa asukasta.

Uuden lain myötä tupakat tulee sammuttaa myös pääkaupunki Bangkokin Chatuchak-torilla, joka on erittäin suosittu turistikohde.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme