Mainos
Mainos

Turisteja tapettiin Ugandassa

Ruandan hutukapinalliset ovat surmanneet viisi Ugandassa sieppaamaansa ulkomaista turistia ja Ugandan turvallisuusjoukot ovat pelastaneet seitsemän muuta, kertoo Ugandan poliisi.

Kolmen turistin kohtaloa ei toistaiseksi tiedetä. Surmatut kuuluivat 32 hengen matkailijaryhmään, joka oli safarilla Bwindin kansallispuistossa, Lounais-Ugandassa maanantaina, kun kapinallisjoukko hyökkäsi heidän kimppuunsa. Kapinalliset ottivat panttivankeja ja yrittivät viedä nämä rajan yli Kongoon, mutta paikalle hälytetyt Ugandan turvallisuusjoukot estivät aikeen. Suurin osa turisteista onnistui itse pakenemaan tai sieppaajat vapauttivat heidät.

Turistit olivat brittejä, amerikkalaisia, uusiseelantilaisia, australialaisia, kanadalaisia ja ranskalaisia. Poliisi sanoi ilmoittavansa surmattujen kansallisuuden ja henkilöllisyyden vasta kun asianomaisille suurlähetystöille on ilmoitettu tapauksesta. Ugandan, Kongon ja Ruandan raja-alueilla sijaitseva Bwindin kansallispuisto on suosittu turistikohde siellä olevien harvinaisten vuoristogorillojen vuoksi.
(STT-Reuter-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme