Mainos
Mainos

Turistit hylkäävät lomaparatiisi Gambian – "Yöaikaan ei kannata liikkua hotellin ulkopuolella"

Gambian presidentinvaalit hävinneen Yahya Jammehin sitkeä takertuminen valtaansa ajaa suosittua lomakohdetta yhä sekasortoisempaan tilaan. Maassa on myös satoja suomalaisturisteja, joista osa lennätetään perjantaina takaisin Suomeen.

Britti- ja hollantilaisturisteja lennätettiin satamäärin kotimaihinsa jo keskiviikkona. Gambiassa lomaileva suomalaisturisti Mariann Lundvall sanoo STT:lle tilanteen olevan epävakaa ja odottavansa koko ajan tietoa, milloin lento kotiin järjestyy.

Tjäreborg: Perjantain lomalento peruttu 

Matkatoimisto Tjäreborgilla on Gambiassa 300 suomalaisturistia. Perjantaina Gambiaan lennätetään tyhjä lentokone, joka tuo lomansa tuolloin päättävät 211 matkalaista Suomeen. 

Perjantain lomalento Gambiaan on peruttu, kertoi Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski STT:lle. Päätökseen vaikutti Ruotsin ulkoministeriön maanantaina päivittämä matkustustiedote, jossa suositellaan toistaiseksi välttämään tarpeetonta matkustamista Gambiaan. Suomen ulkoministeriöllä ei ole omaa matkustustiedotetta maahan, sillä maassa ei ole suomalaisedustustoa.

– Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan matkat jatkuvat normaalisti 27. tammikuuta lähtien, Pucilowski kertoo.

– Ohjeistimme Gambiassa olevia matkailijoita, että yöaikaan ei kannata liikkua hotellialueen ulkopuolella.

Pucilowski sanoo, että matkatoimisto seuraa tilannetta koko ajan ja reagoi, jos levottomuuksia alkaa ilmetä.

– Tähän saakka Gambiassa on ollut koko ajan rauhallista.

Kolmen kuukauden poikkeustila 

Jammehin oli määrä luopua vallasta torstaina, mutta Gambian parlamentti päätti pidentää hänen virkakauttaan ja samalla poikkeustilaa 90 päivällä. Jammeh hävisi presidentinvaalit Adama Barrowille joulukuussa. 

Jammeh perusteli poikkeustilaa sillä, että ulkovallat ovat sekaantuneet maan sisäisiin asioihin. Länsi-Afrikan valtioiden talousyhteisö ECOWAS on toistuvasti kehottanut Jammehia kunnioittamaan vaalitulosta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme