Mainos
Mainos

Turkilla tutkinnassa 10 000 ihmistä "verkkoterrorista"

Turkki tutkii kymmentätuhatta ihmistä epäiltyinä terroristisesta toiminnasta tai viranomaisten loukkaamisesta internetissä, maan sisäministeriö kertoo. Sen mukaan tutkinta on osa terrorisminvastaista taistelua.

Viimekesäisen vallankaappausyrityksen jälkeen Turkki julisti maahan poikkeustilan ja käynnisti laajamittaiset puhdistukset maan virkamieskunnassa. Ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet maata opposition sortamisesta.

Ministeriön mukaan kuuden viime kuukauden aikana yli 1 600 ihmistä on pidätetty syytettyinä propagandan levittämisestä, terrorismin puolustamisesta tai viranomaisten loukkaamisesta.

Turkin viranomaiset ovat usein rajoittaneet pääsyä sosiaaliseen mediaan, kun maassa on ollut terrori-isku tai vastaava tapahtuma. Turkin nettiä seuraavan järjestön mukaan myös pääsyä rajoituksia kiertäviin yksityisluontoisiin verkkopalveluihin on estetty.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme