Mainos
Mainos

Turkilla yhä tekemistä viisumivapauden eteen: Etenkin terrorismilait hiertävät EU:ssa

Turkilla on yhä tekemistä viisumivapauden saamiseksi EU-alueelle, ilmenee Euroopan komission tänään julkistamasta raportista. Turkilla on edelleen täyttämättä seitsemän ehtoa, joista kiistanalaisin koskee terrorismilakien muuttamista. 

EU:n huolena on, että Turkki hyödyntää nykyistä lainsäädäntöä laajoissa pidätyksissä, joita tehdään terrorismikytköksiin vedoten. Turkki on toistaiseksi kieltäytynyt jyrkästi muuttamasta terrorismilakejaan. 

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on uhannut katkaista yhteistyön pakolaispolitiikassa, ellei Turkille myönnetä viisumivapautta EU-alueelle. Neuvottelut ovat viivästyneet terrorismilakeja koskevan kiistan takia. 

EU-maat ja Euroopan parlamentti saivat eilen sovittua niin sanotusta hätäjarrusta, jolla viisumivapaus EU-alueelle voidaan perua aiempaa helpommin. Tällä pyritään hälventämään monien jäsenmaiden huolia maahantulijoiden määrän rajusta kasvusta. 

Viisumivapautta odottaa myös Ukraina, joka on jo täyttänyt kaikki vaaditut ehdot. EU-maat ovat luvanneet ukrainalaisille viisumivapauden heti kun uudesta hätäjarrusta päästään sopuun. 

Hätäjarru mahdollistaa viisumivapauden perumisen muun muassa silloin, jos sen saaneesta maasta tulleiden perusteettomien turvapaikkahakemusten määrä kasvaa rajusti.   

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan uhkasi sallia pakolaisille vapaan liikkuvuuden Turkista Eurooppaan sen jälkeen kun EU-parlamentti äänesti Turkin EU-jäsenyysneuvotteluiden jäädyttämisestä marraskuun lopussa. Katso uutisjuttu aiheesta alta:


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot