Mainos
Mainos

Turkin armeijalle annettu hyökkäyslupa Pohjois-Irakiin

Turkki on perännyt Irakilta ja Yhdysvalloilta voimakkaampia toimia Pohjois-Irakissa toimivien kurdikapinallisten nujertamiseksi.

Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdoganin mukaanmaan armeija on saanut luvan hyökätä Pohjois-Irakiin. Erdogann sanoo, että hallitus antoi armeijalle hyökkäysvaltuutuksen jo keskiviikkona.

Turkki on perännyt Irakilta ja Yhdysvalloilta voimakkaampia toimia Pohjois-Irakissa toimivien kurdikapinallisten nujertamiseksi. Vahvistaakseen viestiään Turkin parlamentti antoi aiemmin syksyllä maan hallitukselle valtuudet määrätä armeija tarvittaessa hyökkäämään Irakiin. Turkilla on jo lähes 100 000 sotilasta maiden rajaseudulla.

Asiantuntijoiden mukaan hyökkäyksen uhka ei Erdoganin ilmoituksesta huolimatta vaikuta välittömältä. Monet kuitenkin pelkäävät, että yksikin kurdikapinallisten Turkin puolelle tekemä tappava isku saattaa muuttaa tilanteen.

Yhdysvallat on koettanut taivutella Turkkia luopumaan hyökkäyshankkeesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme