Mainos
Mainos

Turkin erikoisjoukot surmasivat kurdeja Itä-Turkissa

Turkin asevoimat ovat menettäneet viime päivien yhteenotoissa yhteensä kymmenen sotilasta. Surmansa saaneiden kurdien määrää ei tiedetä.

Turkin erikoisjoukot ovat ottaneet viikonloppuna yhteen kurdikapinallisten kanssa Itä-Turkissa. Tulituksessa kuoli viisi kurdia ja yksi sotilas, kertoivat turvallisuuslähteet tänään.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan Turkin armeija lähetti myös lisää sotilaita maan kaakkois- ja itäkolkkiin. Viranomaiset sanoivat, että vuoristosta jäljitettiin tuhansia Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n kapinallisia.

Turkin asevoimien tappiot ovat olleet viime päivinä raskaimpia useisiin kuukausiin, koska taisteluissa on kaatunut yhteensä kymmenen sotilasta. Surmansa saaneiden kurdien määrää ei tiedetä.

Väkivaltaisuuksissa on kuollut lähes 40 000 ihmistä sitten vuoden 1984, jolloin PKK tarttui aseisiin. PKK tavoittelee itsehallintoa ja kurdien aseman parantamista.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme