Mainos
Mainos

Turkin EU-ministeri: Turkilla ei ole mitään syytä jatkaa pakolaissopimuksen noudattamista

Turkki ei näe mitään syytä jatkaa Euroopan unionin kanssa solmitun pakolaissopimuksen noudattamista, Turkin EU-asioista vastaava ministeri laukoo.

Turkin EU-ministerin Ömer Çelikin mukaan Turkki on hoitanut oman osansa EU:n kanssa solmitusta pakolaissopimuksesta. EU puolestaan ei ole pitänyt sanaansa, ministeri sanoi uutistoimisto Reutersille.

Çelikin mukaan EU ei ole suhtautunut ajatukseen Turkin mahdollisesta viisumivapaudesta reilusti. EU lupaili aiemmin Turkille viisumivapautta sillä varauksella, että Turkki täyttää pitkän liudan ehtoja muun muassa rajaturvallisuudesta ja perusoikeuksien toteutumisesta.

Ministeri kertoi jo maanantaina, että Turkin tulisi tarkastella osia pakolaissopimuksesta uudelleen.

Pakolaissopimus solmittiin noin vuosi sitten. Sillä on pyritty pysäyttämään siirtolaisten ja pakolaisten saapuminen Eurooppaan.

Sopimuksen mukaan meriteitse Turkista Kreikkaan laittomasti seilaavat siirtolaiset passitetaan takaisin Turkkiin ja EU puolestaan ottaa Turkista vastaan syyrialaispakolaisia. EU on myös luvannut maksaa Turkille pakolaisten auttamisesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme