Mainos
Mainos

Turkin hallitus koolla terrori-iskun jälkeen

Turkin hallituksen on määrä kokoontua tänään maan turvallisuustilanteesta Surucin kaupungissa tehdyn terrori-iskun jälkeen.

Kokousta johtaa Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu.  

32 ihmistä kuoli ja satakunta haavoittui itsemurhapommittajan iskussa Surucissa lähellä Syyrian rajaa maanantaina. Viranomaiset ovat kertoneet tunnistaneensa iskun tekijäksi epäilyn, mutta eivät ole antaneet tarkempia tietoja. Pääministeri on aikaisemmin sanonut, että viranomaiset epäilevät iskun tekijäksi äärijärjestö Isistä.

Turkki on muun muassa ilmoittanut aikovansa tiukentaa rajavalvontaa iskun takia.  

Ulkomaat ovat kritisoineet Turkkia siitä, että valvonta sen ja sisällissotaa käyvän Syyrian 911 kilometriä pitkällä rajalla on liian löyhää. Turkki puolestaan on huomauttanut, että sen täytyy tasapainoilla valvonnassa Syyriasta pakenevien ihmisten vastaanottamisen ja rajojen sulkemisen välillä.  

Turkkilaismedian mukaan Turkin tiedustelupalvelu oli aiemmin varoittanut hallitusta siitä, että seitsemän Isis-järjestön jäsentä oli päässyt maahan ja aikeissa toteuttaa iskuja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme