Mainos
Mainos

Turkin hallitus rajoittaa muslimien toimintaa

Turkin pääministeri Mesut Yilmaz ilmoitti tänään, että hänen hallituksensa harkitsee uusia toimia islamistien toiminnan rajoittamiseksi. Hallitus suunnittelee muun muassa rajoituksia islamilaisten asujen käyttöön, islamilaiseen koulutukseen ja mielenosoitusten järjestämiseen.

Ylimazin ilmoitusta pidettiin myönnytyksenä Turkin asevoimien johdolle, joka on arvostellut hallitusta tehottomuudesta taistelussa ääri-islamilaisia vastaan.
-Hallitus on riittävän päättäväinen taistellessaan islamilaista fundamentalismia vastaan joka pyrkii kaatamaan maan sekulaarisen hallituksen, Yilmaz sanoi.

Pääministerin mukaan esimerkiksi uusien moskeijojen rakentamiseen tarvitaan vastedes viranomaisten lupa. Myös mielenosoituksia koskevia määräyksiä on tarkoitus kiristää ja valvoa tiiviimmin islamilaisten yhteisöjen ja laitosten varainhankintaa.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme