Mainos
Mainos

Turkin ilmatilaa loukattiin useasti ennen alas ampumista – Venäjän mukaan kone Syyrian puolella

Turkin mukaan sen ilmatilaa loukattiin useamman kertaa, ennen kuin sen kaksi hävittäjää ampui alas sotakoneen lähellä Syyrian rajaa. 

Turkin viranomaisten mukaan sen Syyrian vastaista rajaa lähestyi alun perin kaksi sotilaskonetta, kertoo uutistoimisto Reuters. Varoitusten jälkeen toinen niistä ammuttiin alas. Turkin armeijan mukaan konetta varoitettiin kymmenen kertaa viiden minuutin sisällä ennen kuin se ammuttiin alas. Armeijan mukaan konetta oli ampumassa alas kaksi turkkilaista F-16-hävittäjää.  


Venäjä on vahvistanut, että Turkin alas ampuma kone kuuluu Venäjälle. Venäjän puolustusministeriön mukaan kone ei kuitenkaan loukannut Turkin ilmatilaa, kertoo venäläismedia. Puolustusministeriön mukaan asia voidaan myös todistaa.   

SU-24-koneessa oli kaksi lentäjää, joista toinen on turkkilaisten mediatietojen mukaan syyrialaisten kapinallisten hallussa. Toisen kohtalo on epäselvä. Venäjä on lähettänyt alueelle kaksi taisteluhelikopteria etsimään lentäjiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme