Mainos
Mainos

Turkin itsemurhaiskusta epäilty tunnistettiin

Turkin viranomaiset sanovat tunnistaneensa henkilön, jota epäillään eilisestä itsemurhaiskusta Surucin kaupungissa lähellä Syyrian rajaa. Iskussa kuoli 32 ihmistä.

Viranomaiset tutkivat parhaillaan epäillyn kansainvälisiä ja kotimaisia yhteyksiä, kertoi pääministeri Ahmet Davutoglu tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa iskun teki hyvin todennäköisesti itsemurhapommittaja, jolla oli yhteyksiä äärijärjestö Isisiin.

Davutoglu sanoi hallituksen arvioivan huomenna mahdollisia lisätoimia turvallisuuden vahvistamiseksi Syyrian vastaisella raja-alueella.

Tiedotustilaisuudessa Davutoglu torjui jyrkästi epäilyt, joiden mukaan Turkki ja hallitseva AKP-puolue olisivat aiemmin kannustaneet Isisin jihadisteja.

– Turkilla ja AKP-puolueen hallituksilla ei ole koskaan ollut suoria tai epäsuoria yhteyksiä mihinkään terroristijärjestöön eivätkä ne ole koskaan suvainneet mitään terroristiryhmiä, hän sanoi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme