Mainos
Mainos

Turkin maanjäristyksessä satoja kuolleita

Yli 200 ihmistä on kuollut ja satoja on edelleen kateissa Itä-Turkissa eilen sattuneen maanjäristyksen jäljiltä. Loukkaantuneita on tuhansia, kertovat viranomaiset.

Tuho on pahinta Ercisin ja Vanin kaupungeissa, missä pelastajat yrittävät epätoivoisesti kaivaa ihmisiä romahtaneiden talojen raunioista. Vaikeiden kulkuyhteyksien päässä oleviin kyliin ei vielä ole päästy ollenkaan, mutta niissä tuhojen pelätään olevan erittäin pahoja.

Uutistoimisto Reutersin televisiokuvissa Vanista näkyi, miten pelastusmiehet yrittivät vapauttaa raunioista noin kymmenvuotiasta poikaa, joka oli jäänyt betonilohkareen alle.

– Kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä, auttajat hokevat itkevälle pojalle. Pojan kasvojen vieressä näkyy eloton aikuisen käsi.

Eilinen maanjäristys oli voimakkuudeltaan 7,2 magnitudia. Myöhään illalla Vanin kaupungin lähistöllä tapahtui vielä voimakas jälkijäristys.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme