Mainos
Mainos

Turkin mielenosoitukset vaihtuivat tähän näkyyn

Turkin Istanbulissa aamu valkesi edellispäiviä rauhallisempana.

Silminnäkijöiden mukaan kaduilla on ollut yksittäisiä yhteenottoja, mutta pääasiassa kaupungissa on päästy raivaamaan toissapäivänä alkaneiden protestien tuhoja.

Varsin yleinen näky Istanbulissa ovat olleet myös mellakoiden jälkiä kännykkäkameroillaan innokkaasti taltioineet ihmiset.

Turkin protestit alkoivat perjantaina poliisin puututtua kovaotteisesti rauhalliseen ympäristömielenosoitukseen Istanbulissa. Eilen protestit levisivät muihin kaupunkeihin kuten pääkaupunkiin Ankaraan. Kaikkiaan maassa oli perjantain ja lauantain aikana noin 90 erillistä mielenosoitusta.

Mielenosoittajat vastustivat maan hallituksen ja erityisesti konservatiivisen valtapuolueen politiikkaa.

Ihmisoikeusryhmät ovat tuominneet poliisin kovat otteet mielenosoittajia vastaan.

Turkin sisäministerin mukaan mielenosoitusten seurauksena on pidätetty hieman yli 900 henkilöä.Yhteenotoissa on loukkaantunut 79 ihmistä, joista 26 on poliiseja. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan loukkaantuneita saattaa kuitenkin olla yli tuhat.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme