Mainos
Mainos

Turkin öljynjalostamopalo sammutettu

Turkin suurimmalla öljynjalostamolla tapahtunut räjähdys on aiheuttanut valtavan tulipalon, joka on nopeasti leviämässä, uutistoimisto Anatolia kertoi. Muutamaa tuntia myöhemmin viranomaiset kuitenkin ilmoittivat, että palo on sammutettu.

Kaikkiaan toistakymmentä läheisen asuinalueen taloa tuhoutui palossa. Alueelta jouduttiin evakuoimaan 5000 ihmistä.

Neljän ihmisen kerrottiin sunnuntaina olevan kateissa, mutta tiedolle ei ole saatu vahvistusta. Heistä yksi on lapsi ja kaksi Akcagas-öljy-yhtiön omistaman jalostamon työntekijöitä. Lisäksi kaksi ihmistä on toimitettu sairaalahoitoon heidän hengitettyään savua.

Sammutustöissä käytettiin mm. kahta helikopteria ja neljää lentokonetta. Jalostamo sijaitsee Izmitissä, Marmaranmeren rannalla Istanbulin itäpuolella.

Jalostamon yhdeksästä öljysäiliöstä kahdeksan tuhoutui. Palo levisi myös läheiselle Tuprat-öljy-yhtiön jalostamolle. Räjähdyksen syytä ei vielä tiedetä. Izmitissä on noin miljoona asukasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme