Mainos
Mainos

Turkin pääministeri: Äärivasemmistolaiset lähetystöiskun takana

Turkin pääministeri syyttää äärivasemmistolaista ryhmittymää Yhdysvaltain suurlähetystön eilisestä räjähdeiskusta.

Recep Tayyip Erdoganin mukaan ryhmä on jyrkästi Yhdysvaltoja ja sotilasliitto Natoa vastaan. Yhdysvaltojen viranomaiset pitävät ryhmittymää pääepäiltynä, mutta eivät sulje pois muita vaihtoehtoja.

Räjähdyksessä Turkin pääkaupungissa Ankarassa kuoli itsemurhapommittaja sekä lähetystön turkkilainen vartija. Lisäksi turkkilainen toimittaja on kriittisessä tilassa. Paikallisen median mukaan tekijä on ollut osallisena iskuissa poliisia ja armeijaa vastaan 1990-luvulla.

Valkoisen talon mukaan iskun syy on vielä epäselvä. Viime viikkoina Turkkiin on saapunut noin 400 amerikkalaissotilasta osana Nato-operaatiota, jonka tarkoitus on estää Syyrian levottomuuksia leviämästä Turkin puolelle.

Yhdysvalloilla on 70 000 diplomaattia eri puolilla maailmaa. Eilinen hyökkäys suurlähetystöön oli jo toinen lyhyen ajan sisään. Syyskuussa suurlähettiläs sekä kolme muuta työntekijää kuolivat iskussa Yhdysvaltain Bengasin-edustustoon.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme