Mainos
Mainos

Turkin pääministeri: Meneillään on vallankaappausyritys

Uutistoimisto AFP:n mukaan Turkin pääministeri on sanonut paikallisessa televisiossa, että Turkissa on meneillään sotilasvallankaappausyritys. 

Oletko paikalla Turkissa? Ota yhteys toimitukseen numeroon 050 3953235 tai uutiset@mtv.fi.

Pääministeri Binali Yildirimin mukaan Turkin armeija toimii ilman käskyä ylemmiltä tahoilta laittomasti ja sanoo, että armeija pyrkii syöksemään hallituksen vallasta. Reutersin mukaan Yildirim on myös sanonut käskeneensä turvallisuusjoukkojen "tekevän mitä heidän täytyy".

Hän sanoi myös, että he, jotka ovat vastuussa vallankaappausyrityksestä tulevat maksamaan "kalleimman mahdollisen hinnan".

– Kansan valitsema hallitus pysyy vallassa. Tämän hallituksen valtakausi on ohi vasta kun ihmiset päättävät niin, hän sanoi.

Silminnäkijöiden mukaan Istanbulissa on suljettu Aasian ja Euroopan mantereet yhdistävä Bosphorus-silta, jonka päitä vartioivat paikalla olevien silminnäkijöiden mukaan armeijan sotilaat. Kaupungissa on Twitterissä leviävien tietojen mukaan nähty myös panssarivaunuja kadulla.

Reutersin tietojen mukaan armeija on sanonut lausunnossaan ottaneensa vallan hallitukselta. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme