Mainos
Mainos

Turkin pääministeri moittii EU-jäsenyysneuvottelujen jumiutumista

Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan moittii maan EU-jäsenyysneuvottelujen tahmeaa etenemistä.

Suomessa vieraileva Erdogan sanoo, että moni EU:n jäseneksi jo päässyt maa on Turkista jäljessä esimerkiksi talouden saralla. Hänen mielestään maita on otettu EU-jäseniksi poliittisin päätöksin.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) sanoo Turkin tehneen monia tärkeitä uudistuksia, jotka edistävät jäsenyysvelvoitteiden täyttämistä. Hän vakuuttaa Suomen tukevan edelleen jäsenyystavoitetta.

Erdogan sanoi, että EU menettää paljon antamalla Turkin odottaa, sillä Turkki on silta islamilaisen maailman ja Euroopan välillä.

Erdogan kommentoi myös Saksan liittokanslerin Angela Merkelin puheita monikulttuurisen yhteiskunnan epäonnistumisesta Saksassa. Erdoganin mukaan Saksassa esiintyy islamofobiaa, joka on rikos ihmiskuntaa vastaan siinä missä antisemitismikin. Hän korosti Turkin toivovan vuoropuhelua vastakkainasettelun sijaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme