Mainos
Mainos

Turkin päätös amerikkalaisjoukoista mitätöidään

Turkin parlamentin puhemiehen mukaan päätös Yhdysvaltain joukkojen pääsystä maahan on mitätön.

Aiemmin ilmoitettu päätös amerikkalaisjoukkojen pääsystä Turkkiin mitätöidään. Asiasta kertoi parlamentin puhemies Bülent Arinc.

Hallituksen esitystä vastustaneiden kansanedustajien mukaan esitys ei saanut parlamentin enemmistön tukea taakseen. Esityksen puolesta äänesti 264 edustajaa ja vastaan 251. Tyhjää äänesti 19 edustajaa. Hallituksen esitys olisi tarvinnut taakseen yli puolet paikalla olleiden äänistä, eli ainakin 268 ääntä.

Gül: Hallitus kriittisessä kohdassa


Turkin pääministeri Abdullah Gül on sanonut, että maan hallitus on päätöksen hylkäämisen jälkeen kriittisessä tilanteessa.

Gülin mukaan tilannetta yritetään ratkaista lähituntien ja -päivien aikana. Hän ei kuitenkaan suostunut sanomaan, aikooko hallitus tuoda esityksen uudelleen parlamenttiin.

Parlamenttikeskustelun aikana kymmenettuhannet ihmiset osoittivat mieltään mahdollista sotaa Irakia vastaan.
Mielenosoittajat pelkäävät hyökkäyksen Irakiin olevan vaaraksi sekä irakilaisille että turkkilaisille. Mailla on pitkä yhteinen raja, ja mahdollisen sodan pelätään synnyttävän konflikteja myös Turkin sisällä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Kymmenen uutiset 01.03.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme